EcoFlow

Generator na dvojno gorivo pod drobnogledom

Kaj je generator na dvojno gorivo? Kakšne so njegove prednosti in slabosti?

Na elektriko se zanašamo skoraj vsi. Največkrat se lahko zanesemo na električna omrežja in ponudnike komunalnih storitev. Toda domače rezervno napajanje ponuja alternativo, saj nas ščiti med izpadi električne energije, naravnimi nesrečami ali drugimi izrednimi dogodki.

Medtem ko domači generatorji delujejo odlično, se običajno zanašajo na en sam vir goriva. Generator na dvojno gorivo pa ponuja dodatno rezervo za sončne ali tradicionalne generatorje na fosilna goriva, kar vam in vaši družini daje zadnjo obrambno linijo v primeru daljšega izpada elektrike. In čeprav generatorji na dvojno gorivo ne zagotavljajo popolnoma čiste energije, lahko zaradi tehnološkega napredka najdete možnosti generatorjev na dvojno gorivo, ki povečajo učinkovitost goriva za okolju prijaznejšo rešitev kot tradicionalni generatorji na fosilna goriva.

Kaj je generator na dvojno gorivo?

Generator z dvojnim gorivom je rezervni vir energije, ki ponuja dve možnosti goriva za pridobivanje energije. Generatorji na dvojno gorivo lahko pomagajo ohranjati delovanje vaših ogrevalnih in hladilnih sistemov, razsvetljave in bistvenih naprav med izpadom električne energije ali če niste priključeni na omrežje.

Običajni generatorji električne energije se zanašajo na en sam vir goriva. Na žalost so nagnjeni k temu, da jim v daljših izrednih razmerah lahko zmanjka energije. Ker ste odvisni od enega samega vira energije, pa naj gre za sončno energijo, dizel ali bencin, preprosto imate manj možnosti, da ohranite svoj dom v stanju delovanja med daljšim izpadom električne energije.

Za razliko od običajnih generatorjev na fosilna goriva lahko številni generatorji na dvojno gorivo kot vir energije uporabljajo propan (LPG) ali bencin. V skladišču lahko shranite več jeklenk LPG in jih uporabite, če zmanjka bencina ali energije, proizvedene s sončno energijo.

Kako deluje generator na dvojno gorivo?

Generatorji na dvojno gorivo uporabljajo kombinacijo propana, zemeljskega plina, dizla ali bencina. Običajno preklapljajo med gorivi – ročno ali samodejno – glede na zahtevano izhodno moč ali če enega od goriv zmanjka.

Različna goriva imajo svoje prednosti in omejitve. Z uporabo dveh goriv lahko izkoristite prednosti vsake vrste in zmanjšate vse slabosti. Poleg tega imate dve možnosti goriva – kot sta bencin in propan –, kar vam daje veliko več možnosti za polnjenje in shranjevanje goriva.

Prednosti generatorja na dvojno gorivo

Tukaj so prednosti uporabe generatorjev na dvojno gorivo:

Efektivna poraba goriva

Veliko prenosnih dvojnih generatorjev deluje na mešanico zemeljskega plina in dizla, pri čemer se dizel uporablja predvsem med vžigom. Ko generator deluje, motorju doda zemeljski plin.

Tradicionalni generatorji na dvojno gorivo običajno delujejo 75 % na zemeljski plin in približno 25 % na mešanico dizelskega goriva. Ker zemeljski plin proizvede več moči na enoto in gori dlje, boste povečali učinkovitost v primerjavi z dizelskim generatorjem na eno gorivo.

Novi EcoFlow Smart Dual-Fuel Generator nudi še večjo učinkovitost in lahko zagotovi 12,5 ur delovanja samo z uporabo propana (LPG). Prav tako lahko brezhibno združite pametni generator z dvojnim gorivom s prenosnimi elektrarnami in sončnimi generatorji EcoFlow DELTA Pro ali DELTA Max, da boste imeli še več možnosti domačega rezervnega napajanja in energije zunaj omrežja.

Okolju prijaznejši

Generatorji na dvojno gorivo so običajno bolj okolju prijazni kot bencinski ali dizelski generatorji na eno gorivo. Visoko učinkovit motor EcoFlow Smart Generatorja v kombinaciji s čistejšim propanom ustvarja manj emisij toplogrednih plinov kot drugi generatorji z enim ali dvojnim gorivom.

Slabosti generatorja na dvojno gorivo

Spodaj so navedene slabosti generatorja na dvojno gorivo:

Plin je težko skladiščiti

Če kot enega od virov goriva uporabljate bencin ali plin, se lahko soočite s težavami pri shranjevanju. Plin se razgradi v nekaj mesecih, zato ga morate uporabiti prej kot slej.

Za dolgoročno shranjevanje boste morda morali uporabiti stabilizator plina, kar poveča stroške uporabe. Nekatera mesta imajo morda kode, ki omejujejo količino plina, ki ga lahko shranite, saj je lahko požarna nevarnost. Številni požarni predpisi bodo omejili količino plina, shranjenega v hiši, na manj kot 95 L.

Propan je bolj stabilen vir. Ima daljši rok trajanja, ki lahko zdrži skoraj nekaj desetletij, ne da bi se razgradil. Poleg tega so rezervoarji za propan veliko varnejši in lažji za shranjevanje.

Povečano vzdrževanje

Če uporabljate dve vrsti goriva, boste morali spremljati delovanje svojega sistema. Vzdrževanje vključuje preverjanje motorja in rezervoarjev ter redno čiščenje, da se prepreči zamašitev ostankov ali cevi. Odvisno od vrste lahko povzroči povečano vzdrževanje, ki je povezano z ozemljem.

Pametni generator EcoFlow Dual Fuel je enostaven za vzdrževanje. Vrata za stranski dostop omogočajo enostaven dostop do poljubnih delov ali menjavo olja. Posledično boste imeli veliko manj težav kot z drugimi dvojnimi generatorji.

Zakaj bi morali uporabljati generator na dvojno gorivo?

Generator na dvojno gorivo bi morali uporabiti namesto standardnega ali dvogorivnega generatorja iz več razlogov. Tudi če imate prenosno elektrarno ali solarni generator, boste morda vseeno želeli dodatno rezervo. Dvojni generator opravlja številne bistvene funkcije med hudimi nevihtami ali dolgotrajnimi izpadi elektrike.

Več virov goriva

Glavni razlog za nakup generatorjev na dvojno gorivo je dostop do več virov goriva. Kot smo že omenili, nekatere vrste goriva delujejo bolje kot druge, odvisno od situacije.

Na primer, propan deluje bolje v vročem vremenu, medtem ko bencin bolje gori pri nizkih temperaturah. Podnebje in letni čas lahko določata, kateri vir je najboljši za vašo situacijo.

Na območjih, ki so izpostavljena naravnim nesrečam, lahko en vir goriva presahne. Generator na dvojno gorivo nudi dodatno možnost oskrbe z gorivom, če en vir energije primanjkuje.

Dodatne posode s propanom je enostavno shraniti doma in vas in vaš dom lahko zaščitijo pred izpadi elektrike.

Priključitev rezervoarja za propan z generatorjem na dvojno gorivo EcoFlow je preprosta. Večina generatorjev na dvojno gorivo, ki uporabljajo propan, ima povezavo, ki vam omogoča priročno uporabo istega rezervoarja kot vaš plinski žar.

Dodatne posode za propan lahko enostavno kupite v trgovinah s strojno opremo in živili ali na bencinskih črpalkah.

Daljši čas delovanja

Preklapljanje med viri goriva pomeni, da lahko svoj rezervni vir energije ohranite dlje. Ko generatorju zmanjka plina, lahko preklopi na propan ali obratno.

Vsestranskost vam omogoča, da ohranite svojo moč. Med daljšimi izpadi električne energije je daljši čas delovanja ključnega pomena za vzdrževanje napajanja, dokler se omrežje ne vzpostavi znova.

Pripravljenost

Ob naravni nesreči ali izpadu elektrike morda ne boste imeli vedno dovolj enega goriva za delovanje generatorja. Generatorji na dvojno gorivo ponujajo več možnosti za ponovno polnjenje, kar vam pomaga zagotoviti, da ste vedno pripravljeni.

Pripravljenost je še posebej pomembna na območjih, ki so izpostavljena ekstremnim vremenskim razmeram ali gozdnim požarom. Naravne nesreče lahko povzročijo znatno uničenje in blokirajo ceste ter onemogočijo dostop do virov oskrbe z gorivom, kot je bližnja bencinska črpalka.

Generatorji na dvojno gorivo vam zagotavljajo mir. Če nimate dostopa do plina, lahko preklopite na propan kot glavno sredstvo.

Če uporabljate solarni generator EcoFlow DELTA Pro ali DELTA Max ali prenosno elektrarno, se Smart Dual Fuel Generator samodejno vklopi, ko jim zmanjka energije. Vedno boste imeli dodatno rezervno možnost, da zagotovite elektriko za svoj dom – tudi med daljšimi izpadi elektrike.

Zaključek

Generatorji na dvojno gorivo služijo kot zadnja rezervna rešitev za napajanje vašega doma v kakršni koli nepričakovani situaciji. V kombinaciji s sončnim generatorjem ali prenosno elektrarno boste imeli možnost fosilnega goriva, ko vam bo zmanjkalo sončne energije ali baterije.

Iskanje pravega generatorja na dvojno gorivo vam omogoča maksimalno učinkovitost in vzdržljivost. Pri EcoFlow ponujamo celoten ekosistem rezervnih možnosti, vključno s pametnim generatorjem EcoFlow Dual-Fuel.

Raziščite naš dvojni generator in druge možnosti ekosistema pametnega rezervnega napajanja še danes, da zagotovite, da ima vaš dom vedno potrebno električno energijo – tudi v daljšem izpadu elektrike.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja