EcoFlow

Kako dolgo se polni solarni generator?

Sončni generatorji izkoriščajo sončno energijo in zagotavljajo obnovljivo (in zanesljivo) rešitev za napajanje zunaj omrežja ali rezervno napajanje. Solarni generatorji EcoFlow se lahko popolnoma napolnijo v manj kot eni uri, odvisno od vhodne moči, ki jo uporabljate, in številnih drugih dejavnikov.

Dobra novica je, da imate možnost polnjenja vašega solarnega generatorja EcoFlow na različne načine. Če se vam mudi in zbiranje sončne energije ni mogoče, lahko alternativne možnosti polnjenja spremenijo igro.

Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti, koliko časa traja polnjenje solarnega generatorja s sončnimi kolektorji, alternativne možnosti polnjenja in kaj vpliva na stopnjo polnjenja, tako da imate vedno na voljo energijo, ko jo najbolj potrebujete.

Koliko časa traja polnjenje solarnega generatorja?

Polnjenje solarnih generatorjev lahko traja od 1,5 do 48 ur, odvisno od različnih dejavnikov.

Kako dolgo traja polnjenje solarnega generatorja, je odvisno od velikosti (znane tudi kot zmogljivost) sončne baterije ali prenosne elektrarne. Drugi ključni dejavnik je vir energije – sončne celice, stenske vtičnice ali avtomobilski akumulator.

Ko ustvarjate in shranjujete energijo s sončnimi kolektorji in sončno baterijo, morate upoštevati nekaj stvari:

Vhodna zmogljivost in število sončnih kolektorjev
Količina razpoložljive sončne svetlobe za pretvorbo v sončno energijo (čas dneva in vreme sta ključna dejavnika)
Pozicioniranje solarnih panelov

Tukaj je nekaj primerov solarnega generatorja EcoFlow, ki vam dajo referenčni okvir

EcoFlow RIVER + 110W Solar Panel

Kapaciteta: 288Wh
Stenska vtičnica AC: 1,6 ure
Avto adapter 12V: 3 ure
Solarni paneli: 1,6-3 ure z 2 x 110 W paneloma
Polnjenje od 0 %: 0-80 % v 60 minutah

EcoFlow DELTA + 160 W solarni panel

Kapaciteta: 1260Wh
Stenska vtičnica AC: 1,6 ure
Avtomobilski adapter: 13,5 ur
Solarni paneli: 4-8 ur s 3 x 160 W paneli
Polnjenje od 0 %: 0-80 % v 60 minutah

EcoFlow DELTA Max + 160W Solar Panel

Kapaciteta: 2016 Wh
Stenska vtičnica AC: 1,8 ure
Avtomobilski adapter: 21 ur
Solarni paneli: 3,2-6,3 ure z 400 W x 2 paneloma
Polnjenje od 0 %: 0-80 % v 65 minutah

Dejavniki, ki vplivajo na trajanje solarnega polnjenja

Več dejavnikov vpliva na čas polnjenja, če energijo proizvajate s sončnimi kolektorji.

Solarni paneli

Količina energije, ki jo sončni kolektorji lahko zajamejo, je odvisna predvsem od površine in energetske učinkovitosti. Več vatov kot lahko proizvede sončna plošča, hitreje lahko napolni sončni generator ali baterijo.

Ena komponenta sončnih kolektorjev, ki neposredno vpliva na izhodno moč, je vrsta uporabljenih fotovoltaičnih celic (PV). Višja kot je kakovost fotonapetostnih celic, učinkoviteje lahko sončni kolektorji zbirajo in shranjujejo energijo.

Solarni paneli EcoFlow uporabljajo visoko učinkovite celice iz monokristalnega silicija. Monokristalni solarni paneli ponujajo večjo učinkovitost in zahtevajo manj prostora kot polikristalni solarni paneli.

Vreme

Vreme je spremenljivka, ki se bo verjetno spremenila. Za hitro polnjenje boste morali svoje plošče postaviti na mesto, ki optimizira pokritost s soncem.

Sonce je nekaj, kar nihče ne more nadzorovati, in to bo na koncu določilo hitrost polnjenja. Oblačnost vpliva na energijo, ki jo lahko plošče pridobijo.

Eden od načinov za boj proti razmeram nizke sončne svetlobe je dodajanje več fotonapetostnih plošč ali nakup tistih z večjo zmogljivostjo.

Kot sončnih panelov

Sončne plošče morajo biti nameščene pravokotno na sonce, da zajamejo največ UV-žarkov čez dan. Pomislite na sončne celice na strehah gospodinjstev – te so običajno nagnjene ali pod kotom.

Prav tako je bolje, da prenosne sončne celice obračate, ko se sonce premika, za največjo izpostavljenost svetlobi.

Ocena učinkovitosti

Ocena učinkovitosti se nanaša na to, koliko sončne svetlobe lahko pretvorijo plošče. Standard v industriji je 15-18 odstotkov, vendar se plošče EcoFlow ponašajo z 21-22-odstotno oceno učinkovitosti, zahvaljujoč sistemu upravljanja baterije EcoFlow.

Kapaciteta baterije

Kapaciteta baterije je skupna proizvedena in shranjena električna energija. Večja kot je baterija, več energije lahko shrani, a tudi dlje traja polnjenje.

Manjše elektrarne se polnijo hitreje, vendar se hitreje izpraznijo, ko je generator močno obremenjen.

Imeti na voljo dodatno baterijo za shranjevanje je pametna poteza, saj lahko pridobite več energije, ko so razmere najugodnejše. Kupite lahko dodatne baterijske pakete, ki jih dodate svoji prenosni elektrarni in napredujete, ko je sonce zunaj.

Kako napolnite sončni generator?

Izrabo solarnega generatorja lahko povečate tako, da ga držite napolnjenega. Ker vlade spodbujajo vsako gospodinjstvo k prehodu na brezogljično električno omrežje, ste lahko del spremembe.

Sončni generatorji pomagajo pri teh prizadevanjih tako, da ljudi osvobodijo odvisnosti od omrežja. Obstaja veliko različnih možnosti za njihovo polnjenje.